Coss Ear2
lakbima.lk
COSS Ear 1
පැස්ටා වර්ග රාශියකි. ඒවායේ හැඩයන්ට අනුව විවිධ නම් ලබා ඇති පැස්ටා ඉතාලියේදී පිළියෙළ වන ආකාර කීපයකි මේ. මේ සියලුම පැස්ටා වර්ග ලංකාවේ සුපිරි වෙළෙඳසල්වලින් ලබාගත හැකිය. එසේම මේ සඳහා ලුණු යෙදීමේදී  විශේෂයෙන් සැලකිලිමත් විය යුත්තේ මේ පිළියෙළ කිරීම් බොහොමයකට චීස් භාවිතා කරන නිසාවෙනි.
 
මැකරෝනි විත් ඔලිව්
 
අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
මැකරෝනි  ග්‍රෑම් 350
කළුපාට සහ කොළපාට ඔලිව් - ගෙඩි 10 බැගින්
හොඳින් ඉඳුනු තක්කාලි ගෙඩි 5
ඔලිව් තෙල් ටිකක්
සුදුලූනු - බික් 3  - 4 ක්
බටන් මෂ්රුම් - 5 යි
ලොකු ලූනු ගෙඩියකින් - 1/2 ක්
පාමර්සන් චීස් - ග්‍රෑම් 75ක් පමණ
බැඩිල් කොළ දෙක තුනක්
 
සාදන ආකාරය
මැකරෝනි මෘදුවන තුරු තම්බා පසෙකින් තබන්න. තක්කාලි ගෙඩි නටන උණුවතුරට  දමා ඉක්මනින් පිටතට ගෙන එහි ‍පොත්ත ගලවා ඉවත් කර ගන්න. දැන් එහි ඇට ටිකද ඉවත් කර සාරය එකතු කර ගන්න. මේ සඳහා දැල් පෙනේරයක් භාවිතා කළ හැක. මේ තක්කාලි සාරය ටින් ලෙස සුපිරි වෙළෙඳසල්වලින්ද මිලදි ගත හැකිය. දැන් ඔලිව් ගෙඩි හතරට කපන්න. බටන් මෂ්රූම්ද හතරට කපන්න. ලූනු සිහින්ව කපා ගන්න ඔලිව් තෙල් ටික  පෑන් එකකට දමා ළිප තබා රත්වනවිට ලූනු දමා තෙම්පරාදු වන්නට හරින්න. කුඩාවට කපාගත් සුදුලූනු ද දමන්න. දැන් ක්‍රමයෙන් බටන් මෂ්රූම්, ඔලිව් දමන්න. ලුණු ස්වල්පයක්ද එකතු කරන්න. තක්කාලි සාරයද දමා, තම්බාගත් මැකරෝනි දමා කලවම් කර ගන්න. දැන් පැතැලි දීසියකට බෙදා උඩින් සූරාගත් චීස් දමා, බැඩිල් කොළවලින් සරසා පිළිගන්වන්න.
 
වෙජිටබල් ලින්ගුවින්
 
අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
ස්පැගටි ග්‍රෑම් 350
සූකිනි ග්‍රෑම් 50
ලොකු ලූනු 
ගෙඩියකින් 1/2 ක්
සැල්දිරි නටු කැබැල්ලක්
කැරට් අලයක්
චයිනීස් කැබේජ්  ග්‍රෑම් 50
තක්කාලි ගෙඩි 5 ක්
බැඩිල් කොළ - 3 -  4 ක්
බටර් - මේස හැඳි 3
ලුණු ස්වල්පයක්
 
සාදන ආකාරය
ස්පැගටි තම්බා දිය බේරා ගන්න. තක්කාලි උණුවතුරේ දමා  ‍පොත්ත ඉවත් කර, ඇට බේරා සාරය එකතු කර ගන්න. 
කැරට්, සූකිනි, චයිනීස් ගෝවා, සැල්දිරි, සුදුලූනු, ලූනු, පාස්ලි ඉතාම සිහින්ව කපා ගන්න. දැන් බටර් ළිප තබා රත්වනවිට ලූනු, සුදුලූනු, සැල්දිරි දමා තෙම්පරාදු වන්නට හරින්න.  
දැන් තක්කාලි සාරය දමන්න. ඉන්පසු කපාගත් එළවළු වර්ග සියල්ල දමා උකු ග්‍රේඩියක් එන ආකාරයට සකස් කර ගන්න. අන්තිමට ලුණුද තම්බා ගත් ස්පැගටිද එකතු කර  කලවම් කර ගන්න.
 
ස්පයිසි පෙනේ පැස්ටා
 
අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
පෙනේ පැස්ටා ග්‍රෑම් 350
රතුපාටට ඉඳුනු
අමුමිරිස් කරල්3-4
ලොකු ලූනු ගොඩියකින් 1/2ක්
සුදුලූනු බික් 2-3
ඔලිව්තෙල් මේස හැඳි  3
බැඩිල් කොළ 2 -3
තක්කාලි ගෙඩි 4
ලියාගත් පාමර්සන් චීස් මේස හැඳි 4
ලුණු ස්වල්පයක්
 
සාදන ආකාරය
පෙනේ පැස්ටා තම්බා දිය බේරාගන්න. ලූනු, සුදුලූනු සිහින්ව ලියා ගන්න. රතුපාට  අමුමිරිස්  ඉතා සිහින්ව ලියා ගන්න. තක්කාලි ගෙඩි උණු වතුරේ දමා සාරය වෙන්කර ගන්න.
දැන් ඔලිව් තෙල් ටික ළිප තබා රත්වන විට ලූනු, සුදුලූනු දමා තෙම්පරාදු වන්නට හරින්න. දැන් තක්කාලි සාරය, ලූනු සිහින්ව ලියාගත් අමුමිරිස් දමන්න. දැන් තම්බාගත් පැස්ටා දමා කලවම් කර දීසියකට දමා  ඒ මත චීස් අතුරා බැඩිල්කොළ වලින් සරසා මේසයට යවන්න

 

IMAGE

බසයේදී දුන් බොරු විවාහ පොරොන්දුවෙන් පවුල්ජීවිතේ 'හබක්'

IMAGE 2018 Feb 23 12:25
ඔහු අගනුවර ප්‍රසිද්ධ සමාගමක විධායක නිලධාරියෙකි. වයස අවුරුදු 40 ඉක්මවූ ඔහුට රූමත් බිරිඳක් සහ...
Views - 4007

අහිමි පෙම ඉල්ලා පෙම්වතියට ප්‍රසිද්ධියේ ගුටි ඇනලා

IMAGE 2018 Feb 23 10:42
පැරණි පෙම්වතියගෙන් අහිමි වූ ආදරය නැවත ඉල්ලා එය නොලැබුණු විට නාරාහේන්පිට ප්‍රදේශයේදී ඇයට...
Views - 2651

සංසාර සිහිනයේ ගී සංකල්පනය මම 'ටැබ් එකේ ටයිප් කරපු' එකක්

IMAGE 2018 Feb 21 12:00
සනුක වික්‍රමසිංහ ගායනා කරන “සංසාර සිහිනේ” කලක පටන් බොහෝ ගීත දර්ශකවල පෙරමුණ ගෙන තිබෙන...
Views - 3728

මම නාට්‍ය කලාවෙ ඉන්නේ ඒ ගැන තියන 'උණ' නිසයි

IMAGE 2018 Feb 21 11:53
වේදිකාව, පුංචිතිරය සහ සිනමාව යන මාධ්‍ය ත්‍රිත්වයෙහිම සිය ප්‍රතිභාව ප්‍රකට කළ කලාකරුවකුවන...
Views - 2243

බිරිඳ රැකියාවක් නොකිරීම මගේ සාර්ථකවයට හේතුවක්

IMAGE 2018 Feb 20 14:38
“සිරස ජූනියර් සුපර් ස්ටාර්..” තරගය ගැන මුලින්ම අප ඔබගෙන් විමසන්න කැමතියි.. ඇත්තෙන්ම “සිරස...
Views - 7445

බිරිඳට පින් තකා සුනඛයන්ට දිනපතා සහල් කිලෝ 08ක දනක්

IMAGE 2018 Feb 20 14:23
මිනිසා තිරිසනුන් වන අවස්ථාත් තිරිසනා මිනිසුන් වන අවස්ථාත් අපට බොහෝ විට දක්නට ලැබුණද...
Views - 4596

Please publish modules in offcanvas position.