lakbima.lk
2017-06-15 ඇමෙරිකා ඩොලරය ගැනුම් මිල රු.150.8400 , විකුණුම් මිල රු.154.6400 | බි‍්‍රතාන්‍යය පවුම ගැනුම් මිල රු.191.5800 , විකුණුම් මිල රු.198.1100 | යුරෝ යුරෝපය ගැනුම් මිල රු.168.2300, විකුණුම් මිල රු.174.5900 | ස්වීස් ප‍්‍රෑන්ක් ගැනුම් මිල රු.154.3400 , විකුණුම් මිල රු.160.4500 | කැනඩා ඩොලරය ගැනුම් මිල රු.113.2400 , විකුණුම් මිල රු.117.7200 | ඔස්ට්‍රේලියා ඩොලරය ගැනුම් මිල රු.113.7400 , විකුණුම් මිල රු.118.8200 | සිංගප්පූරු ඩොලරය ගැනුම් මිල රු.109.0900 , විකුණුම් මිල රු.113.1000 | ජපානය යෙන් ගැනුම් මිල රු.1.3701, විකුණුම් මිල රු.1.4216 |

රසගුණ පිරි සුප්


ඉස්සන් සුප්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
ඉස්සන් 20ක් පමණ
ලොකු ලූනු ගෙඩියක්
තක්කාලි ගෙඩි 2ක්
සුදුලූනු බික් 4ක්
ලූනු කොළ 2-3ක්
තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 4
ලුණු රසට අනුව
ස්ටොක් වතුර ලීටර් 1
(මාළු කටු තම්බා සාදා ගත හැකියි)
ලුණු රසට අනුව
ගම්මිරිස් රසට අනුව
තෙල් ස්වල්පයක්

සාදන ආකාරය
ඉස්සන් හොඳින් සුද්දකර ‍පොතු, ඔළු ඉවත්කර කුඩාවට කපාගන්න. ලූනු, තත්කාලි, සුදුලූනු කුඩාවට කපා ගන්න. ලූනු කොළ ඉතාම සිහින්ව කපා ගන්න. දැන් තෙල් ටික ළිප තබා රත්වන විට චොප් කරගත් ලූනු, සුදුලූනු දමන්න. තක්කාලි කැබැලි දමන්න. දැන් ඉස්සන්ද දමා බැදෙන්නට හරින්න. ඉන්පසු තුනපහ කුඩු සහ ස්ටොක් වතුරද, ලුණුද දමා හොඳහැටි තැම්බෙන්නට හරින්න. තැම්බුණු විට, සිහින්ව කපා ගත් ලූනු කොළද ගම්මිරිස්ද දමා උණුවෙන්ම බිමට ගන්න.  (ඉස්සන් වැඩිපුර තිබේ නම් සුද්ද කරගත් ඉස්සන් පිටින්ම දැමිය හැක)

මුං ඇට සුප්  

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
මුංඇට ග්‍රෑම් 250
රතුලූනු ග්‍රෑම් 100
කරපිංචා කිනිත්තක්
සුදුලූනු බික් 3-4ක්
කටු රහිත කුකුල් මස් ග්‍රෑම් 50
කොත්තමල්ලි කුඩු ස්වල්පයක්
ගම්මිරිස් කුඩු ස්වල්පයක්
තෙල් මේස හැඳි 2
සූදුරු කුඩු ඉතා ස්වල්පයක්
ලුණු රසට අනුව

සාදන ආකාරය
මුංඇට සෝදා රැයක් පුරා පෙඟෙන්නට හරින්න. රතුලූනු, සුදුලූනු, කරපිංචා සිහින්ව ලියා ගන්න. දැන් මස් ටිකද සෝදා කුඩා කැබැලිවලට කපා ගන්න. තෙල් ටික ළිප තබා රත්වන විට මස් කැබැලි, ලූනු, සුදුලූනු, කරපිංචා දමා තෙම්පරාදු වන්නට හැර එයට මුංඇට, ලුණු සහ ප්‍රමාණවත් තරමට වතුර දමා හොඳහැටි තැම්බෙන්නට හරින්න. හොඳින් තැම්බුණු පසු ‍පොඩිකර ගන්න. ඝනකම් වැඩිනම් අවශ්‍ය තරමට වතුර එකතු කරන්න.


රාජ අල සුප්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
රාජ අල
ග්‍රෑම් 250
සුදුලූනු බික් 3
සැල්දිරි
නටු කුඩා
කැබැල්ලක්
‍පොල්කිරි
අඬු කෝප්ප 1/2
රසට අනුව ලුණු

සාදන ආකාරය
රාජලවල වැලි ඉවත්වන සේ හොඳින් සෝදා ‍පොතු ඉවත්කර නැවත සෝදන්න. දැන් අලය බඳුනකට දමා වතුර යොදා මෘදු වන තුරු තම්බා ගන්න. සැල්දිරි සහ සුදුලූනු කුඩාවට කපා ගන්න. රාජල ටික බ්ලෙන්ඩරයක දමා හොඳින් බ්ලෙන්ඩර් කර ගන්න. දැන් එයටම සුදුලූනු සහ සැල්දිරිද එකතු කර බ්ලෙන්ඩර් කරන්න. දැන් අවශ්‍ය පදමට ලුණු සහ කිරිද එකතු නටවා බිමට ගන්න.

 
IMAGE

මළවුන්ට පණ දීමට තරම් බලගතු කතරගම තුන්නූරු

IMAGE 2017 Jun 23 10:33
කතරගම වාර්ෂික ඇසල මංගල්‍යය පසුගිය ජූනි 10 වෙනිදා කප්සිටුවීමෙන් ආරම්භ කෙරිණ. මෙම ජූලි 23 වෙනිදා...
Views - 1045

සමහරු මට මඩ ගහන්න වචනයක් වරදිනතුරු බලා ඉන්නවා

IMAGE 2017 Jun 22 09:57
“දෙරණ” නාලිකාවෙන් රටම හඳුනාගත් සහන් අබේසේකර දැන් අප හමුවට එන්නේ “සියත” රූපවාහිනී...
Views - 2557

මීළඟ ස්වභාවික අපදාවකදී ළඟ තිබිය යුතු ආපදා කට්ටල

IMAGE 2017 Jun 21 10:19
හෙට අනිද්දා හා ඉන්අනිද්දා දිවයිනේ ඇතැම් ප්‍රදේශ වලට අධික වර්ෂා තත්වයක් ඇතිවන බව කාලගුණ...
Views - 1791

ක්ෂේත්‍රයේ ඉන්න කුහකයෝ පිරිසක් මගේ ගමනට බාධා කරනවා

IMAGE 2017 Jun 20 20:48
ග්‍රේෂන් ආනන්ද කියන්නේ ලංකාවේ ගීත කලාව තුළ කැපී පෙනෙන භූමිකාවකට පණ පෙවූ සංගීතඥයෙක්....
Views - 2725

උකස්කරන්නවත් තව කිසි දෙයක් ඉතිරිවෙලා නැහැ

IMAGE 2017 Jun 20 20:36
90 දශකයේදී සංගීත ක්ෂේත්‍රයට පිවිස ගීතලෝලීන්ගේ සිහින කුමාරයකු බවට පත් වු ප්‍රින්ස් උදය...
Views - 3746

බඩ වැඩි නිසා කැච් අතඇරලා ඔළුවේ අතගහගෙන ඉන්නවා

IMAGE 2017 Jun 20 09:58
ශ්‍රී ලංකාවේ තාමත් භාවිතා කරන්නේ 1960 ගණන්වල ව්‍යායාම බවත්, බඩට කරවන ව්‍යායාම තවමත් 75-80 කාලවල කළ...
Views - 4254

Please publish modules in offcanvas position.